Kérdése van? Írjon nekünk! [info@profijatek.hu]

Fajátékok

A fajátékok természetes alapanyaguknál fogva egyre nagyobb érdeklődést keltenek a szülők és a gyerekek körében egyaránt, mint a műanyagból, vagy a fémből készült játékok. A szülők számára is nagyobb biztonságot jelentenek ezek a természetes alapanyagú játékok, amelyek érintésre is megnyugtatóbb hatást keltenek. Profijáték webshopunk fából készült termékei megbízható, ellenőrzött gyártóktól származnak.


32termék124
32termék124

A fajátékokról röviden

A fajátékok napjainkban kicsit sem keltenek egyszerű benyomást. A folyamatosan fejlődő számítógépes és automatizált tökéletes pontossággal dolgozó gépekkel készített játékok szép színesek, formások és egyedien tökéletesek. A fa mint alapanyag hosszú-hosszú évek óta szinte az élet minden területén fellelhető használati tárgyaknál előnyt élvez, így van ez a játékokkal is. Manapság a környezetbarát szemlélet igen népszerű, ezért is nagyon felkapottak a fajátékok. A legjobb fajáték sikere az esetek többségében az egyszerűségében keresendő. A fa, mint alapanyag könnyen megmunkálható és tartós. A sok hasznos tulajdonsága mellet még az is előnyére válik, hogy a gyerekek a játék rágcsálása és legtöbb esetben a nem megfelelő használatból eredően a szájukba kerülő részei egy természetes anyag alkotóelemei, ezért a fa ez esetben egy ideális játék alapanyag.

Melyek a legjobb és legismertebb fajátékok?

Gyermekünk számára napjainkban temérdek játék kategória közül választhatunk amelyeknél fát használnak alapanyagként. Webáruházunkban megtalálhatók fa puzzle és kockajáték, fa építőjátékok, fa sakk, fából készült pörgettyűk, marokkó, dominó, kisautó  stb. játékok. Talán leggyakrabban a készségfejlesztő építőjátékokat készítik fából. A fakockákat sok esetben színezik, festik, vagy valamilyen matricával látják el, de természetesen a natúr fa kivitel sem ismeretlen. A fa építőkockák általában több darabból álló csomagban kaphatók és a gyerekek kreatív, élénk képzeletüket felhasználva szinte akármit megépíthetnek belőle. A fa tartós, természetes és könnyű, ezért a remek és közkedvelt ütögetős kalapácsos játékok többsége is fából készül. A montessori féle játékok, vagy piramis, fatorony építő és egyben logikai fejlesztők többségét is fa alapanyaból készítik.

A fajátékokat nyilvánvalóan más egyéb anyaggal is össze lehet építeni, így vegyesen még érdekesebb gyerekjátékokat kaphatunk.