Kérdése van? Írjon nekünk! [info@profijatek.hu]

Játékhangszerek

A játék hangszerek nagyon kedveltek a gyerekek körében, már az egészen kicsik is hamar ráéreznek a ritmusokra. Érdemes mihamarabb megismertetni valamelyik hangszerrel gyermekünket, mert akár egész életében végigkísérheti a hangszer szeretete, a zenélés nyújtotta szórakozás és kikapcsolódás.


21termék121
21termék121

Az egyik legszebb dolog, ha valaki képes egy adott hangszeren játszani, amivel mások számára örömöt szerezhet. Az egészen kicsi gyerekek számára készített hangszerek inkább játékok, mintsem igazi hangszerek, de ezen játékok segítségével még jobban leköthetőek a kicsit. Néhány játékhangszer azonban annak ellenére, hogy nem igazi komoly hangszer szép hangokat lehet velük kicsalni az játékból és teljesen elsajátíthatók a zenei alapok.

Talán legelterjedtebb és leginkább felkapott hangszerek a billentyűsek, például a szintetizátor. Ezek a játék hangszerek mindamellett, hogy a billentyűk használatát és a hangok helyét megtanítja, beépített zenei számok, szólamok is segítik a kezdő zenészt. Egyes szintetizátorok a beépített funkciókon kívül pl. mikrofonnal is fel vannak szerelve, hogy az énekhangok is fejleszthetők legyenek.

A fúvós hangszerek közül a furulyát használják szinte az első hangszerként az iskolákban. Könnyen elsajátítható a használata és énekórán is bevethető, a gyerekek imádják és leköti őket.

A kicsik körében nagy népszerűségnek örvendenek a dobok. A kicsik számára az egyik legjobb módja a feszültség és felgyülemlett energia levezetésének a dobok ütögetése. 

További hangszerek is léteznek természetesen és legnagyobb többségük csupán a játék szerepét tölti be, de nagyon jó alapot teremthetünk velük gyermekeink számára. Amennyiben játékhangszereket szeretne vásárolni szülinapra, vagy karácsonyra esetleg az iskolába, akkor jó helyen jár webáruházunkban megtalálja amit keres.