Kérdése van? Írjon nekünk! [info@profijatek.hu]

Készségfejlesztő, kreatív játékok

A készségfejlesztő, kreatív játékok a gyerekek számára szórakoztató időtöltést jelentenek és mindemellett a személyes fejlődésük és érdeklődésük szempontjából is rendkívül fontos. A kreatív játékok használata közben a kicsik még nem is sejtik, hogy milyen készségek alapján a legfogékonyabbak például hangszerek, építő játékok, interaktív robotok és még számos fejlesztő tulajdonság esetén.

A kreatív játékoknak nagyon fontos szerepük van a gyerekek minden korosztálya esetén. Iskola előtt álló gyerekek esetén talán a legfontosabb, mert ekkor ismerkednek a tárgyakkal, formákkal, színekkel. Játék közben sokat tanulnak és egyre türelmesebbek lesznek egy feladat megoldása kapcsán. Figyelmüket leköthetjük többféle érdekes és mozgásra késztető játékkal, amivel csak egyre ügyesebbek lesznek. Az ebben a korban megszerzett tudás minősége nagyon fontos lesz a későbbiekben az iskolai tanulmányok elsajátításakor és az órákon való aktív részvételkor. Legtöbb készségfejlesző játék nemcsak a vizuális tudást teremti meg a kicsiknek, hanem a finom mozdulatokat is felépíti és továbbfejleszti. A jól kiválasztott fejlesző játékokkal megtanulják megfelelően használni az érzékszervüket, ami az egész életükre komoly hatással lesz. Az írás elsajátításához elengedhetetlen a finom motorikus izmok fejlesztése és megfelelő használata.

A legelterjedtebb fejlesztő játékok a valamilyen formájú elemekből álló építőkockák, kirakók vagy különböző formák megfelelő helyekre helyezését kényszerítő játékok. Az építőkocka az egyik legjobb lehetőség a tárgyak finom megragadására és abból egy alakzatot formálni, egymásra építeni. A kockák egymásra építése közben nagyon kell koncentrálni, hogy az elemek egymához illeszkedjenek és ehhez kitartásra és ügyes kezekre van szükség. A mozaik kirakó nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy amit megálmodik a gyermek, a színes kicsi pötyikből kirakható és elérhetővé válhat a kívánt alakzat. 

A gyurmák nagyon jó készségfejlesztő játékok, a gyerekek szinte bármit elkészíthetnek a segítségével. A kézügyességet egyértelműen fejleszti és mindemellet a fantázia szabhat csak határt. A gyurmák mellé beszerezhetők még gyurmaformázó szettek, készletek is, amelyek használatával még kreatívvá válik a gyurmázás. A gyurmák többféle színnel rendelkeznek és jól formázhatóságuk miatt, bármilyen alakzat elkészíthető belőlük.

A kreatív, logikai és ügyességi játékok fejlesztik a mozgást, a gondolkodást, a memória használatát és miközben új dolgokat alkotnak hatalmas élményt jelenthet számukra egy sikerélményt átélni, amivel újra nekivágnak egy újabb kalandnak. Kislányok számára a kreatív gyöngyök nagyon sok élményt és felhőtlen szórakozást nyújthatnak úgy, hogy közben új dolgot alkotnak. Az ékszerkészítő gyöngyökkel karkötőt, nyakláncot, kulcstartót készíthetnek a kislányok.

Készségfejlesztő, kreatív játékot keres gyermeke, vagy unokája számára? Akkor jó helyen jár! Webáruházunkban számos fejlesztő játékot talál, amelyek felhőtlen szórakozást és nagyon sok fejlődést érhetnek el a gyerekek játék közben.