Kérdése van? Írjon nekünk! [info@profijatek.hu]

PLAYMOBIL játékok

A Playmobil egy világszerte ismert már nagyon népszerűvé vált igazán kedvelt játék a gyerekek körében. A rajongók körét már megbeszülni is nehéz, több milliós számról beszélhetünk. A páratlan játékélményt szint biztos, hogy az gondosan megtervezett és tökéletesen kivitelezett Playmobil játékok minden esetben biztosítják.


10termék110
10termék110

A Playmobil játékot egy német származású Hans Beck nevezetű férfi találta fel, amelyet három éven át fejlesztett, hogy a legtökéletesebb szórakoztató terméket valósítsa meg. A több éves előkészületet végül 1974-ben zárta le a játék megjelenésével. A kialakításnál nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek játszás közbeni igényeire és sok gyermekrajzot is felhasznált a készítésük során. A figura mérete, amelyek a mai napig megtartották méretüket 7,5 cm magasságúak és kezük, fejük és lábuk mozgatható. A felnőtt emberfigurák mellett megtalálhatóak a kisebb méretű gyerek figurák is. A gyermekrajzokból kiindulva a játék emberkéknek nem volt orra és helyettük egy óriási mosoly fogadta a gyerkeket, amely azonnal egy barátságos figurát eredményezett. A feltaláló a részletes tervek alapján létrehozott játékokat gyereke kezébe adta és a reakció bizony nagy pozitív volt, a gyerekek azonnal elkezdtek játszani velük. A teszt alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a megalkotott figurák és kiegészítőik sikeresek lettek.

A játékot innentől kezdve csak tökéletesíteni kellett. Az megoldást az adta, hogy a kicsik által használt szórakoztató és fejlesztő játék nem legyen sem túl komplex, sem túl egyszerű, minden körülmény esetén lekösse a kicsit. A Playmobil sikerességét bizonyítja, hogy már 1974-ben több milliós bevételt hozott a nagy érdeklődésnek hála. 1975-ben pedig már az egész világon ismerté vált és nagyon keresett lett. Az elsőként megjelent szetteket egy szórakoztató képregényben mutatták be, amely megtanította a használója számára, hogy miként játszható az érdekes új játék. A Playmobil még a mai napig is a hazájában, Németországban a legnépszerűbb. Készült magyar változata is játéknak, Schenk néven, amely csak hasonló volt hozzá, méretben és minőségében eltért.

A Lego mellett az egyik legnagyobb konkurenciának számít a Playmobil. Az bár igaz, hogy a játékok későbbi fejlődése során a két óriási konkurens cég termékei mutatnak némi hasonlóságot egymással, ettől még mindkettő igazán egyedinek számít.

A Playmobil nagyon színes témákat tartogat a játékosai számára, így többek között a korai indiános, lovagos és építkezős szettek mára nagyon kibővültek. Mondhatjuk, hogy szinte minden témában készítenek figurákat és kiegészítőket. Néhány példaként a legkisebbek számára az 1.2.3., amely az 1-3 évesek számára készül. Alapvetően a műanyagból készült játékcsalád a 4-12 éves gyerekeknek készült. 

Ismert témák: állatkert, állatklinika, kórház és klinika, lovarda, Manóvarázs Tündérország, rendőrség és tűzoltóság, tündérkastély, vár, vikingek, lovarda, kikötő, karácsony stb.. A témakörök mind illeszkednek egymással, tehát a figurák mérete és használható kiegészítők kompatibilisek egymással. A témák állandóan, évről-évre változnak, újak jelennek meg, régiek szűnnek meg, vagy éppen régiek újra elérhetővé válnak kicsik újragondolva.

A kiegészítők igen változsatosak, így megtalálhatóak az aprók kiegészítőkön és járműveken át a nagyobb méretű épületekig, kastélyokig.

A Playmobil-ról film is készült, amelyet rajogók segítségével forgattak igazi Playmobil figurákkal.