Kérdése van? Írjon nekünk! [info@profijatek.hu]

Plüss játékok

A plüssjátékok szinte biztos, hogy a leginkább közkedvelt játékok közé tartoznak a gyerekek, de sok esetben még a felnőttek körében is. A plüssök valamilyen szövet vagy szőrme anyagból készülnek, ezért puhák és aranyos vagy egyedi állatkákat, lényeket, mesebeli figurákat ábrázolnak. 


30termék124
30termék124

A plüss játékok bizonyos esetben a felnőttek körében a kitömött állatokkal hasonlíthatók össze, ugyanis réges-régen még ehhez hasonló plüss játékok készültek a gyerkeknek, amelyek természetes alapanyagokból készültek. A plüss játékokat különféle töltőanyaggal teszik élethűvé, vagy éppen egyedivé és tartóssá. Ezek az anyagok lehetnek például vatta, szintetikus puha anyagok, szövet anyag, műanyag szemcsék vagy bab is. 

Méltán kijelenthetjük, hogy a legelterjedtebb plüss játékok a plüss mackók, amelyek az Egyesült Államokból indultak el a világ minden pontjára. A játék mackó kifejezés Theodore Roosevelttől származik, aki egy vadászat alkalmával nem volt hajlandó lelőni egy medvebocsot egy sajtó számára tervezett fotó készítéséhez.

Ezek a gyerekek számára népszerű játékok manapság már többségében gyártósoron készülnek, így olcsók és megfelelő utánpótlással rendelkeznek. A plüss játékok egy része viszont még a mai napig emberi kéz által készülnek. A plüssök sok esetben a mackó alakon kívül, más és más allatokat mesefigurákat is megörökítenek. Nevezetes és divatos játékok a Disney plüss mesefigurái, pl. füles a Micimackó és barátai sorozatból.